Hjem » Hus & Hjem » Rengøring uden kemi og dyreforsøg

Rengøring uden kemi og dyreforsøg

Hus & Hjem
2010
Skrevet af 3 Kommentarer
Share

Dit hus bliver ikke renere af at bruge rengøringsmidler baseret på dyreforsøg og sundhedsskadelig kemi.

Dyr udsættes helt unødigt for lidelser i dyreforsøg for rengøringsmidler. Rengøringsmidler tilsættes miljø og sundhedsskadelige konserveringsmidler og miljøgiftige tensider som vaskeaktivestoffer. Tensider kan være giftige for levende organismer og svært nedbrydelige, hvorfor de ophobes i (vand)miljøet.

Forsøgsdyrenes Værn har en liste over rengøringsprodukter, som ikke er baseret på hverken dyreforsøg eller animalske råstoffer. Du finder listen her.

Nogle af produkterne er lidt vanskelige at få fat på, da de ikke forhandles herhjemme. Men BIO D og Urtekrams produkter kan du få i helsekostbutikker.

Økoliv anbefaler, at du også kigger efter produkterne af mærket Sonett og Urtekram, samt produkter forhandlet fra økobutikken MacUrth, på Frederiksborggade i København K.

Alle disse produkter er fremstillet uden dyreforsøg og deres råvarer er ikke testet på dyr, de er 100% biologisk nedbrydelige og er fri for problematiske konserverings- og tilsætningsstoffer. Tensiderne er vegetabilske og nedbrydelige.

Nogle af produkterne kan indeholde duftstoffer i form af naturlige æteriske olier. Check at disse ikke står på listen over uønskede allergene stoffer.

Hvis du ønsker et uparfumeret produkt, så forhandler Sonett en neutral serie. Sonett fås i helsekostbutikker på nettet og i de fleste fysiske butikker landet over.

OBS – Svanemærket garanterer ikke, at produkterne er fri for dyreforsøg.

Anima har et debatforum, hvor jeg har læst mig til et citat fra Coop’s forbrugerpolitiske direktør, der oplyser at Änglamarks produkter og leverandører ikke tester på dyr. Men samme sted angives det, at Coop tester produkterne på fisk.

Forsøgsdyrenes værn har disse gode råd til at undgå de skrappe og unødvendige rengøringsmidler:

Erstat
med

Universalrengøringsmiddel

brun sæbe; citron og vand; eddike.
 
Opvaskemiddel koncentreret opvaskemiddel uden parfume eller farve. Af miljøhensyn bør opvaskemidler, der er fremstillet på basis af mineralsk olie, undgås. Vælg et middel på vegetabilske olier. 
Maskinopvaskemiddel miljøvenligt middel (klorfrit).
Syntetisk vaskemiddel koncentreret vaskepulver uden parfume, optisk hvidt eller blegemiddel. Af miljøhensyn bør vaskemidler, der fremstilles på basis af mineralsk olie, undgås. Vælg et middel på vegetabilske olier og køb evt. blegemiddel i separat pakning. 
Kalk- og rustfjerner citronsyre. 
Vinduespudsemiddel vand med et par dråber opvaskemiddel eller lidt eddike. 
Toiletrens et miljøvenligt alternativ som opvaskemiddel eller brun sæbe. Desinficer med eddike eller vinsyre. 
Ovnrens en pasta af tvekulsurt natron og vand. Så undgår man brugen af giftige produkter baseret på kaustisk soda 
Til gulvvask kan anvendes sæbespåner eller vegetabilsk brun sæbe.

 


Jeg er en engangeret ildsjæl som brænder for at sætte skarpt fokus - politisk såvel som personligt - på de bæredygtige valg i hverdagen! Det fortjener både naturen, miljøet, vores børn og alle vi andre...!

3 Kommentar

  1. Prøv også at se hvad svenske forskere har fundet frem til: http://www.forskning.se/pressmeddelanden/pressmeddelanden/amnenivardagenokarriskenforallergi.5.34a8543912bbe474e1f8000265.html Ting vi ikke et øjeblik har haft mistanke til, kan måske skade vores børn Hilsen Henrik
    ( )
  2. Nice article! Can I mention it and link it somewhere on my vinduespudser website?
    ( )
  3. Jeg kan varmt anbefale Sonett & BIO D. Begge har produkter til universalrengøring, dvs. at det kan bruges på stort set alle overflader. Og hænderne er dejligt bløde bagefter. Så MEGET skønt at de benytter milde ingredienser såsom kokosolie.
    ( )

Din kommentar

Your name:

Your email address: Your message: