Warning: strlen() expects parameter 1 to be string, array given in /home/virtual/okoliv.dk/public_html/wp-content/plugins/headspace2/modules/page/description.php on line 41
Hjem » Mad » Økohøns – sådan holder du selv økologiske høns

Økohøns – sådan holder du selv økologiske høns

Mad
2012
Skrevet af 0 Kommentarer
Share

Overvejer du at få høns i haven eller er har du allerede høns og vil gerne vide mere? – så kunne du med fordel anskaffe dig bogen – Økohøns, Selvforsyning til husbehov.

Forfatterne er garvede haveøkologer som har en årelang erfaring med havedyrkning og hønsehold.

Bogen giver læseren en flot rundvisning i, hvordan man holder havehøns og samtidig værner om de økologiske principper og værdier.

Høns er mangfoldige

Ikke mange husdyr er så verdenskendte som hønsene, som stort lægger æg overalt i verden! Alene dette vidner om, at hønsene nemt tilfredsstiller menneskelige behov for mad og, som bogen lægger op til, også fornøjelser i haven.

Bogens mange smukke fotos, nemt overskuelige layout og letlæselige sprog, giver læseren et levende indblik i hønsenes verden, og hvad man som hønseholder bør være opmærksom på ang. pasning og pleje.

Hvad kræver høns af pleje, foder og husly?

Jeg har flere hønsebøger på hylden, som i deres sprog og illustrationer minder lidt om en bøger om møbel- eller bilpleje.
Økohøns er anderledes; her mærker man tydeligt, at det handler om levende væsener, der udover at omdanne vores madrester til æg, også kan være sjove at være sammen med.

Men hvad kræver høns egentlig af mad, pasning og pleje? Bogen giver svar på dette under forskellige temaer som ’Livet i hønseflokken, Foder, Helbred og Sygdomme, Hygiejne i hønsegården’ og ikke mindst ’Pasning og Pleje’. Indenfor sidstnævnte, er der 3 afsnit, som beskriver hhv. ’en dag med hønsene, en sommeruge og en vinteruge’, og dette giver et godt indtryk af hvad hønsene forventer af sin ejer.

Hønsene skal have tag over hovedet og er du gør-det-selv-typen, har bogen flere gode fotos og skitser af gode løsninger til både hønsehus og indretning af huset. Et gammelt legehus kan også blive hønsenes hjem, eller du kan købe færdige hønsehuse.

Slagtning af høns

Jeg sætter pris på, at forfatteren har et afsnit med om slagtning af høns. Som hønseejer kommer man til at slagte høns, måske fordi der er for mange haner, hønsene er gamle eller syge og/eller fordi man gerne vil smage på sine økologiske kyllinger, og dermed bidrage lidt til selvforsyningen af kød.

Høns kan være svære at fange :-) så bogens råd er værd at følge: Hvis man hver dag er blandt sine høns, er de rolige ved, at man kommer ind i hønsegården, og så kan man let fange den kylling der skal slagtes.

Læs mere om Forfatterne og Slottet-i-smoermosen.

Forfatteren Sølva Falgren og Jens Juhl har en fuldt ud økologisk kolonihave i Herlev, hvortil der også er knyttet forskellige havekurser og foredrag. Se mere på deres hjemmeside http://www.slottet-i-smoermosen.com eller læs Økolivs artikel om haven her.

Køb Bogen

Økohøns – Selvforsyning til husbehov er udgivet af Forlaget Koustrup & Co og den kan købes hos Frøbutikken til kr. 199,-

Se også Forfatterens fremragende bog Økologisk Have, som også fås i Frøbutikken til kr 218,-

Læs Økolivs artikel om bogen her.

Jeg er en engangeret ildsjæl som brænder for at sætte skarpt fokus - politisk såvel som personligt - på de bæredygtige valg i hverdagen! Det fortjener både naturen, miljøet, vores børn og alle vi andre...!

Din kommentar

Your name:

Your email address: Your message: