Hjem » Mad » Et brag af en Food Festival i Århus den 5 – 7 september

Et brag af en Food Festival i Århus den 5 – 7 september

Mad
2014
Skrevet af 0 Kommentarer
Share

Danskerne er ved at få øjnene op for mad – eksperimenter i køkkenet, nye retter, kvalitets mad og frem for alt danske råvarer! Du finder det hele på Food Festivallen i Århus, der løber af stablen den 5. til og med 7. september.

Vision på Food Festivallen er klar: De vil udbrede kendskabet til de danske råvarer nationalt såvel som internationalt.

Økoliv udlodder 2 weekend billetter. Skriv mig en mail på mettepet@friogfro.dk med emnet Food Festival og jeg trækker lod mellem de 20 første indgående mails. 

ret

Omdrejningspunktet for festivalen er derfor nordisk gastronomi og råvarer, der vil blive præsenteret i festivalens mange sanselige og inddragende universer. Lad dig for eksempel inspirere af topkokke som Kenneth Hansen på Kokkescenen, lær hvordan fremtidens kager kommer til at se ud hos Bageriet, og tag et velfortjent hvil med et glas hvidvin på en sildekasse ved Havet.

Festivallen byder på et sandt overflødighedshorn af oplevelser og mad-sjove oplevelser for alle. Du kan blandt andet deltage i og smage på:

Meyer
Madentrepenøren Claus Meyer besøger Food Festival fredag d.5 september kl. 18-19 hvor han sammen med bonden Per Grupe afholder en bageskole.

Her skal 400 deltagere lære om det gode brød og selvfølgelig forsøge at bage et sådant. Det koster 50 kr. at deltage og tilmelding foregår på Food Festivals hjemmeside.
Grupe og Meyer samarbejder til daglig om en melproduktion baseret på Nordiske korn, som også vil være at finde på festivalen på området Kornmarken.

plantenkasse

River Cottage

River Cottage gæster igen Food Festival lørdag d. 6. september kl. 11.30-12.15 og præsenterer deres madfilosofi; inspiration på stedet, bæredygtighed og spontanitet alle er succesfulde nøgleord. Den bæredygtige tanke er en essentiel del i River Cottage’s kokkeskole. Med filosofien om at varerne skal være lokale og sæsonproducerede, bærer River Cottage fanen for en fremtidig, bæredygtig og nærende madlavnings- og forbrugskultur.

Søren Gericke

Forfaderen til det nordiske køkken, Søren Gericke besøger Food Festival fredag kl. 15.15-16.15, hvor hovedtemaet vil være den sunde og nærende frugt, æblet. Søren Gericke går på scenen sammen med ØKOLØFT AARHUS og fylder køkkenteltet med æbler i alle afskygninger. Sammen med Kenneth Højgaard fra Københavns Madhus og skoleelever fra Aarhusianske skoler, vil de fremføre en sand æblesymfoni hvor æbler trylles til alverdens salte og søde retter.

Hotdog DM

Successen fra sidste år gentages når Food Festival åbner op for det populære Hotdog DM søndag fra kl. 10.15-16.30. Traditionen tro dyster professionelle pølsemænd, slagtere og topkokke i kampen om hæder, ære og prisen som danmarksmester i at fremstille den mest velsmagende hotdog.

De deltagende pølsemænd, slagtere og kokke dyster om tre priser: Årets Traditionelle Hotdog, Årets Moderne Hotdog og sidst, men ikke mindst Årets Hotdogkonge. De to første priser gives til den smagsmæssigt bedste hotdog i hver kategori, mens titlen som ”Hotdogkonge” gives til den, der på tværs af kategori har solgt flest hotdogs og bidraget med den største sum til det velgørende formål for Hotdog DM, som i år er BØRNEfonden. Al indtjening fra Hotdog-DM på Food Festival går således til et projekt i Kap Verde, hvor et nyt skolekøkken skal sættes på benene for de skolens 280 elever.

griseklappes

Blandt deltagerne til årets Hotdog DM er sidste års vinder Paul Cunningham, der med næb og klør vil forsvare sin titel mod kendte topkokke, heriblandt Rasmus Munk, Jeppe Foldager og Henrik Yde alle overfor bl.a. dommerne Thomas Hermann og Jesper Koch.
Til Hotdog DM får du en sjov, gastronomisk oplevelse, hotdogs af verdensklasse og så er det hele i den gode sags tjeneste! Vi håber vi ses til den store hotdogdyst på dette års festival.

SONY DSC

Ballademad

Danner hyggelige rammer om en masse aktiviteter, der i særdeleshed henvender sig til festivalens yngste deltagere og deres familier.
Food Festival er en årligt tilbagevendende kulturbegivenhed og det er netop madkulturen, der er i fokus på BalladeMad.

Madkultur handler om dét vi helst putter på tallerknen. På BalladeMad får børn mulighed for at sætte deres sanser i spil, når vi udfordrer dem på deres viden om og holdning til mad.
På BalladeMad tror vi på, at vi kan give det yngste publikum en madoplevelse som er sjov, spændende, værd at udforske og værd at udfordre. Områdets aktiviteter vil til sammen danne et kreativt, legende og lærerigt miljø, hvor du og din familie vil føle jer velkomne og godt underholdt.

Hos Food Festival vil råvarer blive præsenteret med den nyeste viden og fokus på at inddrage publikum i leg og smag. Spiseoplevelser, markedsplads, undervisning og madlavningskurser, workshops, foredrag, aktiviteter for børn og alle slags oplevelser med fødevarer er blot nogle af de aktiviteter, der vil foregår på festivalpladsen. Du vil derfor ikke kun gå fra festivalen med en fuld mave – men også mæt på smagsoplevelser, sanseindtryk og ny viden.

Jeg er en engangeret ildsjæl som brænder for at sætte skarpt fokus - politisk såvel som personligt - på de bæredygtige valg i hverdagen! Det fortjener både naturen, miljøet, vores børn og alle vi andre...!

Din kommentar

Your name:

Your email address: Your message: